Aamulehdessä käyty keskustelu Pirkkalan pormestarimallista 2009-2010 - Nieminen, Jesse (2020)
Kandidaatintutkielman aihe oli Aamulehdessä käyty keskustelu Pirkkalan pormestarimallista 2009 - 2010. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Aamulehdestä kerätyn Pirkkalan pormestarimalliin liittyvien kirjoitusten avulla, kuinka uuden pormestarimallin ensimmäinen erottamistapaus näyttäytyi Aamulehden lukijoille ja millainen linja Aamulehdellä oli erottamistapauksessa. Tutkimustulokset osoittavat, että Pirkkalan pormestarierottamistapaus oli Aamulehden lukijoille kaksi kuukautta kestänyt paikallisdraama Pirkkalan kunnassa, jossa panoksena oli uuden kunnanjohtamismallin uskottavuus koko maan mittakaavassa. Aamulehti esiintyi kirjoituksissa kansainvallan puolustajana.