Lapsen hyvinvoinnin kehykset lastensuojelun sijaishuollossa - Mäyrä, Minna (2020)
Tutkimusaiheeni sijoittuu lastensuojelun sijaishuollon kentälle. Olen tutkinut, millä tavoin sosiaalityöntekijät puhuvat lasten hyvinvoinnista ja heidän toimijuudestaan. Tutkimuksessani teoreettisena viitekehyksenä sovelsin Pauli Niemelän (2019, 218) systeemiteoreettista hyvinvointikäsitystä. Siinä toiminnallisuus ymmärretään hyvinvoinnin ulottuvuutena. Käytin tutkimuksessani Tampereen yliopiston Tietoarkistosta (FSD) tutkimuskäyttöön saatua valmista aineistoa, jossa on haastateltu sijaishuollon sosiaalityöntekijöitä lapsen edun toteutumisesta sijaishuollossa ja lastensuojelun prosessissa.