Sensorimotoriset rytmit EEG-pohjaisten aivo-tietokoneliittymien ohjaussignaaleina - Tammilehto, Olli (2020)
Sensorimotoriset rytmit ovat tietyn alueen hermosolujen yhteistoiminnasta syntyvää jaksoittaista vaihtelua, jota voidaan mitata aivosähkökäyrän (EEG) avulla. Aivo-tietokoneliittymä on järjestelmä, joka mittaa keskushermoston signaaleja ja muuntaa ne ohjelmiston avulla ohjauskäskyiksi. Kirjallisuuden mukaan sensorimotoriset rytmit ovat käyttökelpoisia ohjaussignaaleja EEG-mittauksiin pohjautuvissa aivo-tietokoneliittymissä. EEG:hen ja sensorimotorisiin rytmeihin pohjautuvia järjestelmiä on toteutettu onnistuneesti.