Pohjoisen mytologian uudelleenkirjoittamista Siri Pettersenin teoksessa Odininlapsi - Mikkonen, Jenna (2020)
Tutkielmassa käsitellään skandinaavisten myyttien uudelleenkirjoittamista Siri Pettersenin Odininlapsessa. Teoreettisessa taustoituksessa on hyödynnetty kuvitteellisten maailmojen luomisen historiaa sekä myyttien ja uudelleenkirjoittamisen merkityksiä fiktiivisen maailman rakentamisessa. Tutkielman viitekehyksenä toimii skandinaavinen mytologia. Tulkintaosuudessa eritellään, millaisia samankaltaisuuksia ja eroavaisuuksia kohdeteoksen muunneltujen myyttien ja skandinaavisten alkuperäismyyttien välillä esiintyy.