Könsmedvetenhet i läroboksserierna Klick och Megafon - Koskinen, Suvi (2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella perusopetuksen opetussuunnitelmassa esiintuotua sukupuolitietoisuutta ja sen toteutumista ruotsin oppikirjoissa. Tutkimusmateriaalina ovat kirjasarjat Klick (7 ja 8-9) ja Megafon (1, 2 ja 3). Käsite sukupuolitietoisuus mainitaan ensimmäisen kerran uusimmassa opetussuunnitelmassa 2014, ja koska Klick- kirjasarja on jo vanhentunut eikä seuraa uusinta opetussuunnitelmaa, otan tutkimuksessani selvää siitä, miten käsitteen mainitseminen on vaikuttanut sukupuolen käsittelyyn ruotsin oppikirjoissa.