Hurdana språkliga utmaningar har finska sköterskor haft i Sverige? - Sutinen, Emmi (2020)
Tämä tutkimus keskittyy suomea äidinkielenään puhuviin hoitoalalla työskenteleviin henkilöihin, jotka työskentelevät tällä hetkellä tai ovat aiemmin työskennelleet Ruotsissa. Missä tilanteissa tarvitaan ruotsin kieltä hoitoalalla? Ovatko hoitoalalla työskennelleet henkilöt kohdanneet haasteita ruotsin kielen kanssa Ruotsissa työskennellessään? Mistä mahdolliset haasteet ovat johtuneet ja miten haasteet ja ruotsin käyttö työpaikalla on koettu?