Työttömyysturvan sanktiot : asennetutkimus suomalaisten suhtautumisesta työstä kieltäytymiseen - Jokipolvi, Jussi (2020)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, kuinka suomalaiset suhtautuvat työttömyysturvan sanktioihin tilanteissa, joissa työtön kieltäytyy työstä. Tutkimuskysymykseni ovat ”miten työttömyysturvan sanktiointiin suhtautuminen eroaa sukupuolten välillä?” ja ”millainen vaikutus muilla taustatekijöillä on työttömyysturvan sanktiointiin suhtautumisessa?”. Tutkin sanktiointihalukkuutta sukupuolen lisäksi muilla taustatekijöillä, joiden on aiemmissa tutkimuksissa havaittu vaikuttavan työttömyysturvaa tai hyvinvointivaltiota koskeviin mielipiteisiin. Tutkimusaihe liittyy aktiiviseen työvoimapolitiikkaan, joka on 1990-luvun laman jälkeen korostanut työvoiman tarjontaa ja työttömyysturvan vastikkeellisuutta.