Political posters in 2017 Nepalese election - Mäki-Mantila, Henna (2020)
Tämä pro gradu-tutkielma tutkiiNepalissa vuoden 2017 aikana järjestettyjen parlamenttivaalien vaalijulisteita niissä käytetyn symboliikan ja värimaailman kautta. Pro gradua varten valittiin 10 vaalijulistetta, jotka olivat esillä vuoden 2017 aikana eri vaaleissa Nepalissa. Tutkimus toteutettiin käyttäen metodina väripaletin luomista ja värien korrelaation testaamista, sillä väreillä on vahva merkitys mainonnassa ja yleisesti piktoraalisessa kerronnassa. Vaalijulisteita tutkittiin myös denotaation avulla. Tämän lisäksi kuvien symboliikkaa analysoitiin ikonografian ja visuaalisen semiotiikan kautta. Tutkimuksen perusteella symbolismi näyttäytyy vahvasti poliittisessa kuvamaailmassa ja perustuu pitkälti hindulaiseen traditioon. Vaalijulisteissa sillä korostettiin nationalistisia, spesifisti nepalilaisuuteen liittyviä piirteitä ja asioita. Tutkimus kuitenkin osoitti, että puolueiden värimaailma ei systemaattisesti korreloi julisteiden väripalettien kanssa. Tutkimuksen tuloksista voidaan päätellä, että symboliikalla on vahva jalansija nepalilaisessa poliittisessa mainonnassa. Ajatusta puolueen ideologian tuomisesta esille värimaailman kautta ei ole kuitenkaan järjestelmällisesti käytetty vaalijulisteissa.