Vakaumus keskustelussa : mielikuvat aseistakieltäytyjistä brittiläisessä, australialaisessa ja kanadalaisessa julkisessa keskustelussa ensimmäisen maailmansodan lopulla - Pellonpää, Jani (2019)
Tämän tutkimuksen aiheena on aseistakieltäytymisestä käyty julkinen keskustelu Britanniassa, Australiassa ja Kanadassa ensimmäisen maailmansodan lopulla. Analysoin näissä maissa käytyä julkista keskustelua vertaillen ja ylirajaisesti. Lähdeaineistona on käytetty eri maiden parlamenteissa käytyjen keskusteluiden transkriptioita (Hansard) ja maiden eri sanomalehdistä kerättyjä, aseistakieltäytyjiä käsitteleviä pää- ja mielipidekirjoituksia sekä uutisia.