Johtajuuden merkitys ammatillisen toimijuuden tukemisessa - Mustamäki, Annika (2020)
Organisaatioiden johtamisessa tapahtuvien muutosten seurauksena organisaatioissa tarvitaan enemmän voimaantumista, jota voidaan harjoittaa ammatillisen toimijuuden kautta. Tässä tutkimuksessa selvitettiin, miten ammatillista toimijuutta harjoitetaan kahdessa ICT-alan organisaatiossa sekä miten ammatillista toimijuutta tuetaan ja rajoitetaan organisaatioissa. Tutkimus kuuluu isompaan HeRMo-hankkeeseen ja tutkimuksen aineisto koostui puolistrukturoiduista teemahaastatteluista. Tutkimusmenetelmäksi valikoitui aineistolähtöinen sisällönanalyysi, jotta ymmärrettiin, kuinka työntekijät harjoittavat toimijuutta ja miten he kokevat ammatillisen toimijuuden tukemisen sekä rajoittamisen organisaatioissa.