Ikääntyneiden henkilöiden koetun autonomian ja osallisuuden yhteys kotiin tuotaviin palveluihin sairaalasta kotiutumisen jälkeen - Broman, Pauliina (2020)
Väestön ikärakenteen muutosten ja ikääntymispolitiikan myötä ikääntyneiden kotiin tuotavien palveluiden tarve kasvaa. Autonomian ja osallisuuden kokemus on myös ikääntyneiden ihmisten perustarve, mutta riippuvaisuus muiden avusta voi vähentää autonomian ja osallisuuden kokemista. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kotona asuvien ikääntyneiden henkilöiden autonomian ja osallisuuden kokemisen yhteyttä kotihoidon palveluiden käyttöön. Lisäksi tarkoituksena oli selvittää, miten autonomian ja osallisuuden kokeminen elämän eri osa-alueilla on yhteydessä kotihoidon palveluiden käyttöön.