The deaf learning English : learning environments and processes - Eriksson, Pia (2020)
Erilaisia oppimisympäristöjä on onnistuneesti hyödynnetty oppimisen tukena jo useiden vuosien ajan. Tästä huolimatta ei ole olemassa tutkimuksia siitä, kuinka kuurot käyttävät oppimisympäristöjä englannin oppimiseen ja on vain joitakin tutkimuksia siitä, kuinka kuurot ylipäätään oppivat englantia. Tämän tutkimuksen tarkoituksena onkin selvittää, millaisia ovat kuurojen englannin kielen oppimisen prosessit etenkin oppimisympäristöjen kannalta. Tätä on selvitetty vertaamalla kuurojen kieltenoppimista kuulevien kieltenoppimiseen.