Brittiläisen mandaatin aika 1900-1948 palestiinalaisen koulukirjan kautta - Kallio, Sanni (2020)
Tässä tutkielmassa olen tutkinut palestiinalaisesta koulukirjasta kappaleita, jotka käsittelevät Iso-Britannian mandaattialueen ajanjaksoa aikarajauksella 1900-1948. Aineistona toimiva koulukirja on nykyisen opetussuunnitelman mukainen, minkä vuoksi keskityin historian käyttöön ja erityisesti kuvauksiin Iso-Britanniasta. Tutkimusta tehdessä ei voi ohittaa sionistien ja Israelin valtion vaikutusta ympäristöön, jossa alkuperäisähde on tuotettu. Tämä onkin yksi teema, jota tutkielmassa käsittelen. Historiantutkimus koulukirjoista on myös olennainen teema. Tutkimuksessa käytetty metodi on lähiluku.