Web-sovellusten manuaalisen penetraatiotestauksen erilaiset ohjeet - Valkeinen, Maiju (2020)
Penetraatiotestaukselle ei ole vielä virallista standardia, mutta monet toimijat ovat julkaisseet omia ohjeitaan tietoturvatestaukseen. Tässä kanditutkielmassa vertaillaan kolmea seuraavaa ohjetta, Offensive Securityn julkaisema Kali Linux Revealed, NIST erikoisjulkaisu 800-115 ja OSSTMM 3. Tutkielman tarkoitus on selvittää miten niiden esittelemät testausmetodologiat poikkeavat toisistaan, ja miten ne soveltuvat manuaalisen web-penetraatiot testauksen opetteluun. Tutkielman tuloksena on että kaikkien kolmen ohjeen testausmetodologiat ovat toteutukseltaan samankaltaisia, vaikka niiden käyttämä termistö tai etenemiskaavio poikkeavatkin toisistaan ja ne poikkeavat lukijakunnna osaamistasossa.