Evolutionaariset monitavoiteoptimointialgoritmit - Reinikainen, Juha (2020)
Tässä tutkielmassa selvitetään evolutionaaristen monitavoiteoptimointialgoritmien (MOEA) toimintaa. Tutkielmassa käydään evolutionaaristen menetelmien lisäksi läpi monitavoiteoptimointia. MOEA:ia kuvaillaan yleisellä tasolla, ja esitellään joitain tunnettuja algoritmeja pyrkien antamaan mahdollisimman kattavan kokonaisukuvan algoritmeista. Tutkielmassa vertaillaan myös algoritmeja toisiinsa ja tutkitaan niiden tehokkuutta.