Proseduraalinen tehtävien luonti peleissä - Lipas, Jaakko (2020)
Proseduraalista sisällönluontia on käytetty pelialalla 80-luvulta lähtien sekä teknisten että henkilöstön resurssirajoitusten kiertämiseen, mutta pelitehtävien proseduraalinen luonti on vielä melko vähän tutkittu ala. Tässä kirjallisuuskatsauksessa kootaan määritelmät proseduraaliselle sisällönluonnille, pelisisällölle ja pelitehtäville, tutkitaan pintapuolisesti useita proseduraalisen tehtävänluonnin metodeja, tunnistetaan alan haasteita sekä todetaan muutamia mahdollisuuksia lisätutkimukseen ja mahdollisiin sovelluksiin.