Globalisation in Finnish upper secondary school English textbooks - Tommiska, Elmeri (2020)
Tämän tutkielma käsittelee lukion englannin oppikirjoissa esiintyvää kulttuurista globalisaatiota. Tavoitteena oli tutkia, miten suhde globalisaation on muuttunut lukion opetussuunnitelmissa 2003-2015, ja selvittää missä mittakaavassa kulttuurinen globalisaatio esiintyy lukion englannin oppikirjoissa sekä missä suhteessa sen esiintyminen on muuttunut aiemman opetussuunnitelman aikaisiin kirjoihin.