Suora lähetys rekrytointiviestintänä : työnantajien näkemyksiä MessiLive.fi -rekrytointipalvelusta - Kolehmainen, Emma (2020)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli kuvata ja ymmärtää työnantajien näkemyksiä suorasta rekrytointilähetyksestä rekrytointiviestinnän muotona ja vuorovaikutustilanteena. Tutkimuskohteena tässä tapaustutkimuksessa on Pohjois-Savon TE-toimiston MessiLive.fi -rekrytointipalvelu ja tarkasteltavana sen tuottamat suorat rekrytointilähetykset. Tavoitteeseen pyrittiin tarkastelemalla suoraa rekrytointilähetystä toimintakonseptina sen hyödyntämisen syiden ja tavoitteiden, työnantajamielikuvan rakentamisen ja viestintäteknologian osalta sekä lähetystilannetta viestintä- ja vuorovaikutustilanteena. Tutkimus toteutettiin laadullisella tutkimusotteella ja tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastattelua. Tutkimusaineisto koostui seitsemästä työnantajan roolissa MessiLive.fi -lähetykseen osallistuneen henkilön yksilöhaastattelusta. Aineisto analysoitiin aineistolähtöisen sisällönanalyysin keinoin.