Verkkosovelluksen haavoittuvuustestaus - Salminen, Juho (2020)
Tutkimuksen aiheena oli verkkosovellusten haavoittuvuuksien testaaminen ja tietoturvallisuuden parantaminen. Aihe on ajankohtainen, koska verkkosovelluksia käytetään yhä enemmän päivittäisten asioiden hoitamiseen. Lisäksi myös yhteiskunnan tärkeät toiminnot digitalisoituvat, mikä voi lisätä niiden haavoittuvuutta. Tutkimuskysymyksenä on, mitä haavoittuvuuksia eräästä verkkosovelluksesta löytyy ja miten niitä voidaan havaita. Yleisesti verkkosovellusten haavoittuvuustestausta ja haavoittuvuuksien hyödyntämistä on tutkittu runsaasti. Tässä tutkimuksessa tarkoituksena oli kuvata tarkasti itse testausprosessin toteutus ja suorittaa verkkosovellukseen kattava tietoturvatestaus.