"Me ollaan parhaimpia selostajia tälle, koska me ollaan sitä kansaa" : etnologinen tutkimus romanikulttuurin tutkimuksen problematiikasta - Eklund, Tiina (2020)
Tutkimuksessa tarkastellaan kahden romanimiehen puhetta omasta kulttuuristaan ja siitä, miten ja mistä näkökulmasta heidän mielestään etnologiatieteiden tulisi tutkia romanikulttuuria. Lisäksi tarkastellaan haastattelijan ja haastateltavien vuorovaikutusta. Tutkimuskysymykset ovat: Miten kaksi romanimiestä puhuu omasta romaniudestaan ja romanien suhteesta valtaväestöön? Miten he näkevät romanikulttuurin tutkimuksen omasta näkökulmastaan?