Digitalisaation vaikutukset yrittäjyyteen - Pylvänäinen, Henri (2020)
Digitalisaatio on vaikuttunut merkittävästi maailmaan viime vuosien aikana. Tämän tutkimuksen tavoitteena on ollut tutkia digitalisaatiota ja sen vaikutuksia yrittäjyyteen. Tutkimuksessa digitalisaation muutoksia on selvitetty ja uudenlaista nykypäivän digiyrittäjyyttä. Etenkin digitalisaation ja digiyrittäjyyden välinen yhteys on keskiössä tässä tutkimuksessa. Tutkimus on tehty kirjallisuuskatsauksena, keräämällä aineistoa kirjallisuudesta ja useista tieteellisisistä julkaisuista eri hakupalveluita käyttäen. Lisäksi on tehty empiirinen tutkimus ja sarja haastatteluita. Näiden haastatteluiden tuloksia on analysoitu muodostaen vastauksia aiheeseen sekä määriteltyihin tutkimuskysymyksiin. Tutkimuksen tarkoitus oli löytää lisäarvo ja hyödyt, joita digitalisaatio on tuonut yrittäjyydelle ja löytää keinoja, joilla voi parantaa yrittäjien toimintaa ja tutkia digitalisaation luomia haasteita ja mahdollisuuksia. Saadut tulokset viittaavat siihen, että digitalisaatio muuttaa merkittävästi yrittäjyyttä, yritysten toimintaa ja liiketoimintamalleja, luoden haasteita ja mahdollisuuksia liiketoimintamallien suunnittelulle, uusille innovaatioille, tuotteille ja palveluille.