Opettajien tukeminen induktiovaiheessa - Luotomaa, Miikka (2020)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää opettajien työuran alkuvaihetta eli induktiovaihetta. Erityisen kiinnostuksen kohteena oli saada selville induktiovaihetta tukevia ja haittaavia seikkoja. Pyrkimyksenä oli saada selville tekijöitä, jotka tukevat opettajaa induktiovaiheen aikana sekä tekijöitä, jotka ovat induktiovaiheen kannalta haitallisia. Tutkimus toteutettiin otteeltaan laadullisena. Aineistona toimi opetusalan ammattijärjestö OAJ:n toimittamasta ja julkaisemasta. Opettaja-lehdestä kerätyt induktiovaihetta käsittelevät artikkelit vuosilta 2013-2019. Aineiston analyysi toteutettiin aineistolähtöisenä sisällönanalyysinä.