"Minun mieheni, toi yks <3 ja seurusteluasia" : kumppaninnimitysten tilanteista vaihtelua - Hassinen, Hanna (2020)
Tämä maisterintutkielma käsittelee kumppaninnimityksiä sekä niiden tilanteista vaihtelua. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaisin kielellisin keinoin eri ikäiset, eri sukupuolia ja seksuaalisia suuntautumisia edustavat, parisuhteessa elävät suomenpuhujat viittaavat erillissuhteensa tai avo- tai avioliittonsa kumppaniin eri tilanteissa. Erityisesti tarkastellaan tilanteita, joissa kumppani tai puoliso itse ei ole läsnä, eikä keskustelukumppani tunne tätä aiemmista yhteyksistä.