Evoluutiogeneratiiviset kilpailevat verkostot - Lindroos, Jari (2020)
Generatiiviset kilpailevat verkostot (GAN) ovat viimeisimpien vuosien ajan saaneet aikaan vaikuttavia tuloksia konenäön osa-alueilla. GAN-verkkojen kouluttamiseen liittyy kuitenkin tiettyjä ongelmia. Tässä tutkielmassa tarkastellaan sitä, miten evoluutiolaskennan periaatteita voidaan hyödyntää GAN-verkkojen optimoinnissa. Tutkielman tulokset osoittavat, että evoluutiogeneratiiviset kilpailevat verkostot ja sen koevoluutiomenetelmät tukahduttavat suurelta osin GAN-verkkoja koskevat ongelmat koulutukseen liittyen.