”We are a nation of glorious cowards, ready to battle any evil but our own.” : toiseuden tematiikka Maryn henkilöimänä Chris Cleaven teoksessa Everyone Brave is Forgiven - Pakarinen, Anna (2020)
Tarkastelen kandidaatintutkielmassani toiseuden tematiikkaa Chris Cleaven teoksessa Everyone Brave is Forgiven (2016) (jäljempänä EBIF 2016). Rajaan tutkimuskohteekseni erityisesti teoksen toisen päähenkilön Maryn henkilöhahmon ja tutkin, millaisia merkityksiä Maryn hahmoon on teoksessa konstruoitu toiseuden tematiikan näkökulmasta – erityisesti suhteessa rasismin, mutta myös luokka- ja sukupuolierojen diskursseihin. Tutkin henkilöhahmoa paitsi kulttuurintutkimuksellisesti merkitysten rakentumisen näkökulmasta huomioiden postkoloniaalisen viitekehyksen, myös narratologisesti hypoteesinani ajatus henkilöhahmosta lukijan identiteettityön välineenä.