Työtehtävän tunnistaminen ajoneuvodatasta - Uusitupa, Janne (2020)
Esineiden Internet mahdollistaa uudenlaisen, tehostetun tiedonkeruun ja sen analytiikan sekä isoista että pienistä järjestelmistä. Tämä avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Työssä tutkitaan, miten työtehtäviä voidaan klassifioida traktorin reaaliaikaisesta ajodatasta. Keskeinen haaste on relevantin tiedon valinta ja siirto traktorista. Tutkielmassa käsitellään klassifioinnin perusalgoritmeja sillä tarkkuudella, että niiden perusajatus tulee ilmi. Tämä auttaa parhaan algoritmin valinnassa sulautettuun ympäristöön, jossa resurssit ovat vähäiset. Tuloksena on kolmen eri työtehtävän tehokas erottelu.