Kansalainen ja kyberturvallisuus - Kopra, Matti (2020)
Suomalaisen tietoyhteiskunnan kansalaisia ohjataan sähköiseen viranomaisasiointiin. Internetin kautta saatavien palveluiden käytöstä on tullut osa kaikenikäisten ihmisten arkipäivää. Samaan aikaan palveluiden monipuolistuessa ja niiden käytön kasvaessa, mediassa uutisoidaan kyber-alkuisilla käsitteillä liittäen ne digitaaliseen uhkaan. Tässä tutkielmassa tarkastellaan kansalaista koskevaa digitaalisessa ympäristössä toimimista, siihen liittyvää ohjeistusta ja kyberturvallisuutta. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus, jonka lähteinä on käytetty tieteellisiä kirjoituksia, valtionhallinnon ohjeistusta sekä kyberturvallisuuden asiantuntijoiden artikkeleita.