Perheen kesken vai yleiseen jakoon? : aatelisnaisten luottosuhteet, varallisuus ja toimijuus perukirjoissa vuosina 1828-1867 - Lampinen, Jussi (2020)
Tutkitaan aatelisnaisten luottosuhteiden luomista ja toimijuutta perukirjojen pohjalta, jotka koottu vuodesta 1828 vuoteen 1867. Tutkielmassa kiinnitetään huomiota sosiaalisten suhteiden merkityksiin, varallisuuden käyttämiseen sekä naisten toimijuuteen. Selvitetään aatelisnaisten mahdollisuuksia luottosuhteiden luomiseen sekä itsenäiseen toimijuuteen.