Korpusavusteinen diskurssintutkimus Kouvola-paikannimen diskurssiprosodiasta Suomi24-keskustelufoorumilla - Männistö, Veera (2020)
Tutkimuksessa tarkastellaan Kouvola-paikannimeen liittyvää diskurssiprosodiaa Suomi24-keskustelupalstalla. Tarkoituksena on selvittää, mitä ennakko-oletuksia ja asenteita keskustelijat tyypillisesti liittävät sanaan. Tutkimus kuuluu korpusonomastiikan alalle, joka on suhteellisen uusi suuntaus suomalaisessa tutkimuksessa. Niinpä tutkimus täydentää tätä tutkimussuuntausta. Laajemmin tutkimus sijoittuu korpusavuisteisen diskurssintutkimuksen alueelle. Metodina siinä on hyödynnetty kollokaatioanalyysia. Tutkimuskysymykset ovat: Mitä kollokaatteja Kouvola saa Suomi24-korpuksessa? Millaisia diskurssiprosodioita kollokaateista nousee esiin?