Heart-Shaped Box : rockyhtye Nirvanaan liittyvät kokemukset romaaneissa About a Boy (Nick Hornby) ja Love Letters to the Dead (Ava Dellaira) - Turunen, Joona (2020)
Tutkielma keskittyy rockyhtye Nirvanaa koskeviin intermediaalisiin viittauksiin Nick Hornbyn romaanissa About a Boy (1998) ja Ava Dellairan romaanissa Love Letters to the Dead (2014), ja sen tarkoituksena on tulkita, mitä teosten henkilöhahmot kokevat mainittujen viittausten yhteydessä. Kokemusten tarkastelu rajoittuu emootioihin ja affektien itsesäätelyyn. Työ edustaa pääosin affektiivista kirjallisuudentutkimusta, mutta sivuaa myös intermediaalisuuden tutkimusta. Aineiston lähiluvussa hyödynnetään monitieteellisesti Werner Wolfin intermediaalisuusteoriaa; Geneven yliopistossa kehiteltyjä emootiokarttoja GEW ja GEMS; Margarida Baltazarin mallia musiikin kuuntelun avulla toteutuvasta affektien itsesäätelystä; ja Janet Altmanin selvitystä kirjeromaanin konventioista.