DNA computing - Lappalainen, Panu (2019)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa käsitellään DNA:n mahdollisuuksia tietokonelaskennassa. DNA on erinomainen rinnakkaislaskennassa laskentanopeutensa ja energiatehokkuutensa puolesta, mutta sen hitaan valmisteluajan ja yleisen vaikean käsiteltävyyden takia se ei kilpaile nykyaikaisten tietokoneiden kanssa useimmilla aloilla, joskin DNA:sta tehdyille logiikkaporteille on löydetty käyttötarkoituksia virusten havaitsemisessa. DNA:n syntetisointi ja sekvensointi (kirjoittaminen ja lukeminen) on hidasta, mutta DNA:lla on korkea informaatiotiheys ja se säilyy mahdollisesti tuhansia vuosia. Tämä tekee DNA:sta hyödyllisen pitkäaikaisarkistointitarkoituksiin.