Markovin ketjut ja Markovin piilomallit algoritmisessa säveltämisessä - Tarvainen, Aleksi (2020)
Tässä tutkielmassa kartoitettiin Markovin ketjujen ja Markovin piilomallien hyödyntämistä algoritmisessa säveltämisessä. Markovin ketjuja on hyödynnetty algoritmisessa säveltämisessä jo 1950-luvulta lähtien. Kirjallisuuskatsauksen tuloksena selvisi, että menetelmiä käytetään ensisijaisesti musiikkityylien jäljittelyyn. Menetelmien heikkoudeksi nähtiin niiden tuottamien sävellysten yleinen musiikillisen rakenteen puute erityisesti pidemmissä tuotoksissa. Markovin ketjujen etuna oli yksinkertainen ja tehokas toteutus.