Entiteetti-komponentti-järjestelmä ja läheiset oliosuuntautuneet suunnittelumallit - Tarkkanen, Juho (2020)
Entiteetti-komponentti-järjestelmä (ECS) on kytkentöjen purkamiseen datan ja logiikan välillä keskittyvä ohjelmoinnin malli. Koostumissuhteita vahvistamalla ECS tarjoaa hyötyjä järjestelmien ylläpitoon, laajentamiseen ja uudelleenkäyttämiseen, ja siitä voidaan havaita samankaltaisuuksia tunnettuihin olio-ohjelmoinnin suunnittelumalleihin. Suunnittelumallit ovat yleisesti hyvin kattavia kuvauksia tyypillisten ohjelmointiongelmien ratkaisutavoista. ECS:n määritelmä taasen on kovin hajanainen. Käsitys ECS:stä monipuolistuu vertailemalla sitä samankaltaisiin perinteistä oliosuuntautuneisuutta ilmentäviin suunnittelumalleihin.