Biometriset tunnistusmenetelmät mobiililaitteissa - Vitikainen, Tuomo (2020)
Biometriset tunnistusmenetelmät ovat mobiililaitteissa yhä yleisempi keino todentaa käyttäjä. Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan, mitä tarkoittaa käyttäjän todentaminen ja biometriset tunnistusmenetelmät. Tutkielmassa tarkastellaan matkapuhelinkäytössä useimmin esiintyviä biometrisia tunnistusmenetelmiä niiden käytettävyyden ja tietoturvan näkökulmasta sekä sitä, millaisia hyötyjä ja haasteita ne tarjoavat. Biometriset tunnistusmenetelmät tekevät käyttäjän todentamisesta nopeaa ja varmaa, mutta niissä on myös omat heikkoutensa.