Maksusitoumukset lohkoketjussa - Hyytiäinen, Teemu (2020)
Ehdolliset maksut ovat kaikkialla ympärillämme. Yhdet selkeimmistä ehdollisten maksujen käyttökohteista ovat maksusitoumukset ja palvelusetelit. Maksusitoumuksissa ja palveluseteleissä on aina kolme osapuolta; asiakas, palveluntarjoaja ja sponsori. Sponsori lupautuu maksamaan asiakkaan ostaman palvelun tai tuotteen, mutta asiakas voi itse päättää minkä palveluntarjoajan palveluja hyödyntää. Useat maksusitoumukset ja palvelusetelit tarjotaan edelleen asiakkaille paperisina. Paperisten maksusitoumusten haasteena on maksusitoumusten toimittaminen asiakkaalle, ostotapahtuman hitaus ja korvauksen tilittämisen manuaalisuus. Digitalisoimalla maksusitoumukset voimme parantaa asiakkaan ostokokemusta. Lisäksi digitalisointi mahdollistaa hallinnollisten ja manuaalisten työtehtävien automatisoinnin ja keventämisen. Näiden kulurakenteellisten etujen ansiosta monet sponsorit pyrkivät digitalisoimaan maksusitoumuksiaan. Lisäksi hajautetut verkot mahdollistavat verkostoefektejä, joista toimijat hyötyvät verkon laajentuessa. Tutkimus oli tapaustutkimus, jonka tutkimusaineisto kerättiin laadullisella haastattelututkimuksella. Tutkimuskohteena oli Kelan älyrahake, joka toimii digitaalisena maksusitoumuksena. Tutkimuksessa tutkittiin älyrahaketta Kelan kuntoutuspsykoterapian maksusitoumuksena. Haastateltavat olivat terapeutteja, kuntoutuspsykoterapian asiakkaita, Kelan asiantuntijoita ja hajautettujen verkkojen asiantuntijoita. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että digitaalinen hajautettu verkko laskee toimijoiden kustannuksia. Lisäksi tunnistettiin missä maksuprosessin vaiheissa säästöjä syntyy, sekä kuinka paljon säästöjä syntyy tutkimuskohteessa. Tämän tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää arvioidessa toimijoiden etuja liittyä tutkimuskohteena olevaan älyrahakeverkkoon. Lisäksi tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää arvioidessa uuden hajautetun verkon kulurakenteellisia etuja.