Associations between living alone and positive mental health. - Tamminen, Nina (2020)
Yksinasuminen on yleistynyt nykypäivän yhteiskunnassa. Vuonna 2018, yksi kolmasosa kotitalouksista EU:ssa oli yhden hengen talouksia. Suomessa on melkein 1,2 miljoonaa yksinasuvaa. Siitä huolimatta, että suuri määrä väestöstä asuu yksin, tutkimus yksinasuvista on rajoittunut pääasiassa ikääntyneisiin ja heidän hyvinvointiin. Vielä merkittävämpää, suuri osa tutkimuksesta on ollut ongelmalähtöistä. Tämän pro gradu – tutkielman tavoitteena oli tarkastella olemassa olevaa tietoa yksinasumisesta ja positiivisesta mielenterveydestä, ja tutkia mahdollisia yhteyksiä yksinasumisen ja positiivisen mielenterveyden välillä.