IoT-verkon tietoturvauhat ja niiden estäminen - Hämäläinen, Toni (2020)
Tässä tutkielmassa tutustutaan IoT-verkkoon kohdistuviin hyökkäyksiin, sekä tapoihin joilla suojautua niiltä. Tutkielman tavoitteena on kartoittaa tapoja joilla IoT-verkko voidaan toteuttaa turvallisesti tietoturvan ja yksityisyyden suojan kannalta. Aihetta tarkastellaan IoT:n kerrosarkkitehtuurin näkökulmasta. Tutkielmassa kerrotaan tiettyihin kerrosarkkitehtuurin kerroksiin kohdistuvista hyökkäyksista ja suojastavoista. Tämän lisäksi tutkielmassa pohditaan, kuinka IoT-verkko voidaan toteuttaa mahdollisimman turvalliseksi tietoturvan kannalta. Tämä vaatii toimia niin laitevalmistajalta, kuin asiakkaalta. Näitä toimia ovat esimerkiksi ohjelmistopäivistysten ajankohtainen asentaminen, sekä erillisten turvallisuusmoduulien käyttäminen verkossa.