Tekniikat internet-reititysten kaappaamisen estämiseksi - Jussila, Henri (2020)
Tutkielmassa tarkastellaan Border Gateway Protocollan tietoturvaongelmia, sekä kuinka nämä ongelmat mahdollistavat Internet-reitityksen kaappaamisen. Tietoturvaongelmiin etsitään ratkaisuja vertailemalla kirjallisuudessa esitettyjä parannuksia Border Gateway Protocollaan, ja selvitetään syitä miksi mitään parannusta ei ole otettu laajasti käyttöön. Parannuksia vertailtaessa havaitaan, että kaikilla vertailtavilla ratkaisuilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa, minkä seurauksena yksittäinen ratkaisu ei kykene täyttämään kaikkien tahojen tarpeita, vaan joudutaan tekemään kompromissi.