L’influence des changements dans les critères de sélection à l’université sur la motivation des lycéens finlandais à passer l’épreuve du baccalauréat de français - Peltomäki, Karoliina (2020)
Tutkimuksen kohteena on korkeakoulujen opiskelijavalintauudistuksen vaikutukset kielten opiskelun motivaatioon lukiossa. Kielitaidon merkitys nyky-yhteiskunnassa korostuu entisestään globalisaation ja digitalisaation myötä, mutta kieltenopiskelu lukioissa on vähentynyt viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana merkittävästi.