Tor-verkon piilotettujen palveluiden deanonymisointi - Turunen, Olli (2020)
Tor-verkon avulla on mahdollista ylläpitää sijainniltaan suojattuja piilotettuja palveluita, joita käytetään laillisten tarkoitusperien lisäksi myös rikollisiin tarkoituksiin. Näiden piilotettujen palvelujen sijainnin paljastaminen, toisin sanoen deanonymisointi, on ollut tietoturvatutkimuksen kohteena varsin laajasti. Deanonymisointia varten on esitetty useita menetelmiä sekä Tor-verkon uhkamallin sisä- että ulkopuolelta. Tor-verkon arkkitehtuurin paraneminen ja verkon laajeneminen tekee deanonymisoinnista vaativaa. Varsinkaan uhkamallin ulkopuolisia menetelmiä vastaan ei kuitenkaan suorituskykysyistä ole vielä laajasti otettu käyttöön tehokkaita vastatoimia.