Peruskoulun musiikinopetuksen eriyttäminen arvoristiriitatilanteissa - Turpeinen, Emilia (2020)
Kandidaatintutkielmani on kirjallisuuskatsaus, jossa selvitän perusopetuksen musiikinopettajalle suunnattuja ratkaisuja oppilaiden katsomuksellisen moninaisuuden sekä perusopetuksen arvoperustan, sisältöjen tai tavoitteiden välille syntyviä arvoristiriitoja varten. Tutkielmani aluksi selvitän, millainen perusopetuksen arvoperusta on, ja millaisia velvoitteita perusopetuksen taustalla vaikuttaa. Jotta voi ymmärtää opetussuunnitelmassa esitettyjä musiikin oppiainekohtaisia sisältöjä ja tavoitteita arvonäkökulmasta, on perusopetuksen arvoperustaan tutustuminen välttämätöntä.