Systeemisten pankkikriisien vaikutukset, ennakointi ja estäminen - Nieminen, Heidi (2020)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan systeemisten pankkikriisien aiheuttamia vaikutuksia sekä perehdytään systeemisten pankkikriisien ehkäisemiseen ja estämiseen olemassa olevan kirjallisuuden pohjalta. Lisäksi tutkielmassa käydään läpi systeemisen riskin lähteitä ja tärkeimpiä mittareita. Kirjallisuuden perusteella voidaan todeta, että systeemiset pankkikriisit johtavat bruttokansantuotteen merkittävään laskuun ja aiheuttavat huomattavia fiskaalisia kustannuksia. Lisäksi systeemiset pankkikriisit häiritsevät muun muassa rahoituksenvälittäjien normaalia toimintaa. Näin ollen systeemisiä pankkikriisejä voidaan pitää erittäin haitallisina ja häiritsevinä ilmiöinä.