Sukupuoliroolien representaatio Mauri Kunnaksen teoksessa Kesä Koiramäessä - Pekkala, Lotta (2020)
Tämä tutkielma tarkastelee sukupuoliroolien representaatiota lastenkirjailija Mauri Kunnaksen teoksessa Kesä Koiramäessä. Teos on Kunnaksen Koiramäki-sarjan toiseksi viimeisin osa, ja se kertoo Koiramäen lasten kesästä 1800-luvun maalaismiljöössä. Tutkimusaineisto koostuu 39 sivuisesta sekä kuvaa että tekstiä sisältävästä kuvakirjasta, joka on julkaistu vuonna 2015. Lasten kuvakirjat rakentavat lasten käsitystä ja tietoisuutta ympäröivästä maailmasta, joten on merkittävää tutkia, millaisia arvoja ja malleja kuvakirjat sisältävät.