"Se kaikkien tuntema" : lukiolaisten innostus ja tietämys kotimaisista klassikoista sekä toiveet niiden opettamisesta - Juhala, Emma (2020)
Tässä tutkimuksessa on tarkoitus selvittää, mitä klassikko merkitsee lukiolaisille, mitkä ovat opiskelijoiden mielestä kolme tärkeintä klassikkoa, kiinnostavatko klassikot lukiolaisia sekä miten lukiolaiset toivovat klassikoita opetettavan.