Huuhkajat & Helmarit Instagram-julkaisijoina : A-maajoukkuejalkapalloilijoiden Instagram-julkaisujen teemat ja julkaisemisen motiivit - Halonen, Mika (2020)
Sosiaalinen media on viimeisen reilun vuosikymmenen aikana noussut merkittäväksi osaksi yhteiskuntaa. On arvioitu, että sosiaalista mediaa käyttää nykyisin 3,8 miljardia ihmistä eli lähes puolet koko maapallon väkiluvusta. Eniten suosiotaan kasvattanut yksittäinen sosiaalisen median palvelu viime vuosina on ollut etenkin nuorten aikuisten suosima kuvapalvelu Instagram. Suuri osa urheiluunkin liittyvästä viestinnästä ja markkinoinnista tapahtuu nykyisin sosiaalisen median sovelluksissa. Suosittuja seuraamisen kohteita sosiaalisessa mediassa ovat myös yksittäiset urheilijat, jotka ovat sosiaalisen median kasvun myötä entistä enemmän itse vastuussa omasta julkisuuskuvastaan ja imagostaan. Tässä pro gradu -tutkielmassa selvitetään urheilijoiden suhtautumista sosiaaliseen mediaan, etenkin Instagram-kuvapalveluun.