Keskisuuren kaupungin johtajien näkemyksiä työhyvinvoinnistaan - Hovinen, Jenna (2020)
Kunnat ja kuntayhtymät ovat nykyään yhä suurempia työnantajia Suomessa. Julkisella alalla on entistä enemmän alettu kiinnittää huomiota henkilöstön hyvinvointiin läpi työuran. Kunta-alalla työssä selkeä ongelma työhyvinvointiin liittyen on työn henkinen rasitus ja kiire, joka on lisääntynyt vuosikymmenen aikana. Johtajien työhyvinvoinnin tutkiminen on tärkeää, sillä muuttuva työympäristö ja erilaiset työskentelytavat tuovat mukanaan uudenlaisia haasteita paitsi työelämään, myös johtajien työhyvinvoinnille. Lisäksi työn vaatimukset ovat kasvaneet. Johtajan hyvinvointi heijastuu koko organisaation henkilöstöön, ja näin ollen johtajan tulisi voida työssään hyvin.