Ansioluettelo tekstilajina - Autio, Tiina (2020)
Tässä tutkielmassa määrittelen, millainen ansioluettelo on tekstilajina. Ansioluetteloita ei ole tutkittu Suomessa aiemmin, joten tutkimukseni täyttää tutkimusaukkoa työnhaun diskurssin tekstilajien kentällä. Muita työnhaun diskurssiin liittyviä tekstilajeja on tutkittu Suomessa hieman, mutta niitäkin kielitieteellisesti verrattain vähän ja lähinnä pro gradu -tutkielmissa. Tutkimusaukon paikkaamisen lisäksi tutkimukseni antaa hyödyllistä tietoa siitä, millaisia ansioluetteloita työnhaussa liikkuu nykypäivänä. Lähestyn tutkimusongelmaa seuraavien tutkimusky-symysten avulla: