"Hoitaja se oli pesijä, se oli lääkitsijä, se oli pappi" : hoitohenkilökunnan muistot Harjamäen mielisairaalasta työyhteisönä vuosina 1960-1997 - Väisänen, Anniina (2020)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastelen vuosina 1926–1997 toiminnassa olleiden Harjamäen A- ja B-mielisairaaloiden hoitohenkilökunnan muistoja sekä muistamista. Selvitän, minkälaista oli työskennellä noissa mielisairaaloissa 1960- ja 1990-lukujen välisenä aikana. Tutkimuksen kantavia teemoja ovat hoitohenkilökunnan alalle suuntautuminen, hoidon ja hoitokäytänteiden muutokset, hoitohenkilökunnan ja potilaiden väliset sekä sairaalan henkilökunnan väliset vuorovaikutussuhteet ja sairaalan sulkeminen.