Outsourcing framework for delivery planning team - Tuominen, Totti (2020)
Ulkoistaminen ja etenkin palveluiden ulkoistaminen lisääntyvät maailmanlaajuisissa yritysympäristöissä erittäin nopeasti. Tämän tutkielman ensisijainen tutkimusongelma on kuinka yritys/organisaatio/tiimi voi toteuttaa ulkoistamisen onnistuneesti? Tämän tutkielman tavoitteena on tarjota puitteet yrityksille, organisaatioille ja ryhmille ulkoistamisen toteuttamiseksi onnistuneesti. Ulkoistamisen onnistunut toteuttaminen on tärkeää, koska se vähentää ongelmia, säästää kustannuksia ja muita resursseja ja antaa pysyviä etuja yrityksille. Tutkielmassa käytetään teoreettisia lähteitä ulkoistamisesta, dynaamisista kyvykkyyksistä ja transaktiokustannustiedoista muodostamaan tietopohja, josta voidaan saada ehdotuksia viitekehykseen, josta yritykset ja tiimit voivat hyötyä. Tämä tutkielma käyttää myös tietoa, joka on kerätty 16 haastattelusta, joissa on haastateltu ylintä ja keskijohtoa näkemyksistään ulkoistamisesta ja kokemuksistaan ulkoistamisesta. Sekä teoreettinen aineisto että haastattelut analysoitiin Gioia-menetelmällä, jotta viitekehys voitaisiin muodostaa. Tässä tutkielmassa painotus on teorian kehittämisessä. Viitekehyksessä tunnistettiin ulkoistamisen erilaiset riskit ja ongelmat sekä ratkaisut niihin. Kehys sisältää kolme erilaista yleistä teemaa, 17 alateemaa ja kokonaisuudessaan 241 ulkoistamista koskevaa teemaa ja näistä teemoista tehtiin ehdotuksia yrityksille. Tulokset viittaavat siihen, että yritykset painottavat koulutuksen, testauksen, viestinnän, suorituskyvyn valvonnan ja palautteen suunnittelua ulkoistamisen onnistumisen kannalta. Tässä opinnäytetyössä on johtamisehdotuksia ja lisäehdotuksia jatkotutkimuksille.