Juoksun oheisharjoittelun digitaalinen opetusmateriaali - Harmaala, Kalle; Hietaniemi, Jerry (2020)
Maailman digitalisoituessa teknologian käytöstä on tullut lapsille ja nuorille arkipäivää. Kehityksen, ja vapaa-ajalla tapahtuvan teknologian käytön, myötä myös lasten ja nuorten tapa oppia muuttunut – esimerkiksi videon katsominen tai pelaaminen voi olla lukemista luontevampi tapa oppia. Koulumaailman tulisi vastata lasten ja nuorten muuttuvaan tapaan oppia ja valmistaa heitä tulevaisuuteen. European Schoolnet & University of Liège (2012) mukaan suomalaiset opettajat käyttävät tieto- ja viestintätekniikkaa opetuksessaan Euroopan keskiarvoa vähemmän, vaikka suomalaisten koulujen teknologinen varustelu on eurooppalaisittain huipputasoa. Pääsyyksi vähäiselle tieto- ja viestintäteknologian käytölle osoittautuivat heikot langattomat yhteydet ja opettajien osaamisen ja koulutuksen puute, jota uuden teknologian käyttöönotto vaatisi. Tästä huolimatta tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen on tärkeä kansalaistaito sekä itsessään että osana monilukutaitoa. Perusopetuksen tehtävänä olisi huolehtia, että kaikilla oppilailla on mahdollisuus tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen kehittämiseen. Tämän työn tarkoituksena oli tuottaa digitaalista oppimateriaalia juoksemisen oheisharjoittelusta lasten ja nuorten liikuntakasvatuksen käyttöön. Maailman digitalisoituessa lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt, mikä näkyy muun muassa aiempaa heikompana motoristen taitojen hallintana. Juokseminen on motorinen perustaito ja tärkeä päivittäinen liikkumismuoto. Juokseminen ja muut motoriset perustaidot luovat pohjan kaikelle muulle liikkumiselle ja haastavimmille taidoille.